De zomer van…

In de maand juni zijn we gestart om de tuin weer een stuk af te maken. Nu we deze zomer thuis zijn is het wel zo fijn om lekker in je tuin te kunnen zitten. En tot nu toe was het veel al onkruid en klei.

Familie en vrienden hielpen graag mee en er werd veel werk verzet. Rotzooi werd opgeruimd en gesorteerd voor de stort. Grind werd gescheiden van de klei en de grond werd een stuk afgegraven. Twee grote ladingen zwarte grond werden gebracht en met kruiwagens de achtertuin in gereden. Met de bergen grond wist Semih wel raad. De berg werd een attractie en Semih zelf steeds zwarter. Ik las onlangs bij iemand op zijn tijdlijn dat kinderen vies horen te zijn en daar ben ik het helemaal mee eens. Na gedane arbeid was het even uitrusten en tijd voor een drankje. Ook een douche was zeer welkom voordat er geslapen kon worden. Bij het uittrekken van zijn schoenen zag ik pas dat hij geen sokken aan had. Normaal niet zo erg alleen nu had Semih nog een open wond die hij twee geleden had op gelopen tijdens het zwemmen bij de Appelzak. De hechtingen waren en nu wel gelukkig uit alleen was de wond nog niet helemaal dicht. Oeps. Badje met soda en even laten weken. Gelukkig was het weer schoon en is het verder goed genezen.

De dag erna gingen de plantjes en de bomen de grond in. En weer een paar dagen later toen het zo heel warm werd kwamen de grasmatten en moest het gelegd worden. 240m3. Het aandrukken met de wals was een mooi klusje voor mij en toen konden eindelijk om 21u45 de sproeiers aan. Ondanks het warme weer van eind juni / begin juli hebben we de grasmat goed kunnen houden. En nu hebben we een stuk tuin waar we deze zomer van… kunnen genieten.

Een zonnige groet, liefs Moniek

delen op: